blank

Apple har stoppat tusentals uppdateringar av appar i den kinesiska delen av App Store efter påtryckningar och krav från den kinesiska regimen. Kinesiska app-utvecklare måste ha en licens från staten från och med den 30 juni. Licenser som regimen varit mycket saktfärdiga med att utfärda.

Licenskravet från myndigheterna meddelades redan i våras och kravet var att inga appar skulle godkännas utan en statlig licens. Från den 30 juni så är Apple förhindrade, lagligt, att släppa igenom uppdateringar utan en statlig licens.

Apple has blocked updates on tens of thousands of revenue-generating iPhone games on its App Store in China amid rising tensions between Washington and Beijing, according to a report from The Financial Times.

The U.S. tech giant told developers Wednesday that they now need to get the necessary permissions from the Chinese authorities if they want to upload certain games to the App Store in China.

CNBC


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här