blank

Apple redovisar ett rekordresultat, det bästa någonsin för Q3, det tredje kvartalet som slutar den 27 juni.

– Last year, we started selling new iPhones in late September. This year, we project supply to be available a few weeks later. We expect the rest of our products categories to have strong year-over-year performance, säger Apples finanschef Luca Maestri i ett pressmeddelande.

Omsättningen steg med 11 procent jämfört med fjolårets Q3 – till 59.7 miljarder dollar. Av den omsättningen så stod marknader utanför USA för 60 procent.

Ökningar i alla segment

– Apple’s record June quarter was driven by double-digit growth in both Products and Services and growth in each of our geographic segments. In uncertain times, this performance is a testament to the important role our products play in our customers’ lives and to Apple’s relentless innovation. This is a challenging moment for our communities, and, from Apple’s new $100 million Racial Equity and Justice Initiative to a new commitment to be carbon neutral by 2030, we’re living the principle that what we make and do should create opportunity and leave the world better than we found it, kommenterar Apples chef Tim Cook, i pressmeddelandet.

Apple redovisar mycket snabb tillväxt och ökade intäkter inom alla segment, även om enskilda försäljningssiffror, såsom iPhone inte särredovisas längre så låg den delen av verksamheten runt 4 miljarder över det marknaden hade förväntat sig. Överlag så ökade Apples omsättning med tvåsiffrigt i flera delar av verksamheten. Tjänstedelen, Apple Music, AppleTV+, iCloud mm, ökade med 14.8 procent för att ta ett exempel.

Apple


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här

0 0 rösta
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x