blank

Förra månaden lämnade Zipit in en stämning riktad mot Apple. Zipit hävdade att Apple begick intrång i i två av deras patent som rör meddelanden. Utan kommentar så drogs stämningen tillbaka men Apple ger sig inte trots det – nu vill Apple få fastslaget att Apple inte begår något intrång i Zipits rättigheter.

Apple vill försäkra sig om att Zipit inte återkommer längre fram med en ny stämning och vill därför få saken prövad och avgjord. I andra, med andra företag och även patenttroll, så har Apple inte stannat vid att få fastslaget att Apple inte begått något intrång i patent eller rättigheter – Apple har flera gånger utmanat patenten och försökt att få dem förklarade ogiltiga.

Vunnit

Det innebär, och Apple har vunnit i flera fall, att patenten raderas ut. De är inga tillgångar längre och de kan inte säljas vidare, köpas av patenttroll vars enda verksamhet är att köpa patent och stämma andra, större företag.

iMore


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här