blank

Efter valsegern 2016 tackade Donald Trump LGBTQ-rörelsen och lovade att han skulle slåss för dem till skillnad från Hillary Clinton som han beskyllde för att vilja beröva gruppen och rörelsen från sina erövrade rättigheter. Nu drar Trump in sjukvård för transpersoner vilket ger myndigheter och, försäkringsbolag och sjukhus rätten att helt förvägra dem behandling.

Notera att Trumps inlägg saknar Q = queer men t finns med = trans. 

Lite drygt ett år senare:

Nytt förslag

Nu cirkulerar ett förslag från Trump-administrationen där transpersoner ska kunna stoppas från att få sjukhusvård. Sjukhus och vårdpersonal ges rätten att neka transpersoner behandling vilket öppnar även för försäkringsbolag att vägra transpersoner ersättning eller stoppa dem från att teckna försäkringar. Transpersoner skulle också kunna förvägras tillträde till bibliotek och andra offentliga inrättningar. 

New York Times

Human Rights Campaign


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här