blank

I nya iOS 14 finns ett skydd mot att appar letar igenom dina urklipp och du som användare får en varning om en app tittar på vad du kopierat. Populära TikTok åkte dit direkt och får nu krypa till korset, erkänna och lova att funktionen ska plockas bort.

TikTok är en video-delnings app, och mycket populär. the Telegraph skriver nu att TikTok avslöjats med att läsa av det användaren kopierat – åraktiskt taget hela tiden som appen används.

TikTok has said it will stop reading the contents of users’ clipboards after a new iPhone update revealed that it was still doing so.

The popular video-sharing app had told the Telegraph in March that it would end the practice within a few weeks, along with several other apps that had been caught silently accessing the clipboard whenever they were open on screen.

But a new software update by Apple shows that TikTok is still snooping – as well as numerous other apps including AccuWeather, Overstock, AliExpress, Call of Duty Mobile, Patreon and Google News.

The revelation sparked anger and confusion among iPhone users and software developers, who described the clipboard-reading as “creepy”, “mildly terrifying” and “extremely shady”….

The Telegraph

Missbruk

Missbruket att läsa av det användaren har kopierat, det som ligger i urklipp, har sannolikt hållit på ett tag och alltfler appar har avslöjats med att snoka på användarna på detta sätt – utan att berätta det. Nu är det slut med det i och med lanseringen av iOS 14. Nu kommer apparna att avslöjas, direkt.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här