blank

Reddit, forumet, har stängt ned sin största avdelning, The Donald, som var en digital mötesplats för Donald Trumps anhängare. Avdelningen/kanalen hade 790 000 användare när den stängdes ned på måndagen.

The Donald var en mötesplats för Donald Trumps anhängare där det postades videor, bilder och memes till stöd för Trump. I forumets avdelning postades det också rasistiska påhopp, hot om våld och andra brott mot Reddits regler.

“Reddit is a place for community and belonging, not for attacking people,” Steve Huffman, the company’s chief executive, said in a call with reporters. “‘The_Donald’ has been in violation of that.”

Reddit said it was also banning roughly 2,000 other communities from across the political spectrum, including one devoted to the leftist podcasting group “Chapo Trap House,” which has about 160,000 regular users. The vast majority of the forums that are being banned are inactive.

New York Times

Stängt ned

Ett annat sociala media, Twitch, har stängt ned Donald Trumps konto efter upprepade regelbrott – ‘hateful conduct’.

Twitch, which is owned by Amazon, said recent streams violated their policies, including a re-broadcast of his infamous presidential kickoff in 2015 where he called people in Mexico “rapists,” and his recent rally in Tulsa, Oklahoma, where he made up a story about a “tough hombre” going into someones home.

“Hateful conduct is not allowed on Twitch. In line with our policies, President Trump’s channel has been issued a temporary suspension from Twitch for comments made on stream, and the offending content has been removed,” a Twitch spokesperson said in a statement to the Daily Dot

Dailydot

Nedstängningen är tillfällig, Trump stängs av i en månad.

Facebook

Reddits och Twitch beslut ska ses mot bakgrund av en pågående debatt och annonsbojkott riktad mot Facebook. I det fallet handlar det om att Facebook blivit en hemvist för extremister, klimatförnekare och rasister.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här