blank

Åtta män, som misstänks ingå i ett nätverk av tv-pirater, har åtalats och krävs på 137 miljoner kronor av tv-bolag och av staten företrädd av påklagaren i målet.

– Det har varit väldigt organiserat med många personer inblandade. Det har funnits kunder i hela landet men framförallt i Norrköping och Linköping, säger Anna Ginner, kammaråklagare vid Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet.

Ligan har haft sin bas i Norrköping och de åtta misstänks för att ha sålt tillgång till kommersiella tv-kanaler via så kallad card sharing där flera har delat på abonnemang och kort. Ligan misstänks även för att ha sålt tillgång till tv-kanaler med IP-TV där kanaler skickas vidare via Internet.

137 miljoner

Åklagaren begär att närmare fyra miljoner kronor ska förverkas för tre av de åtalade. Utöver det så begär flera tv-bolag,  Com Hem, C More och Canal Digital, skadestånd vilket gör att målet omfattar 137 miljoner kronor.

SVT.se


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här