blank

Intrånget i Nintendos datorsystem i april i år var mer omfattande och värre än befarat. Nintendo har hittat ytterligare 140 000 konton som hackats, förutom de tidigare upptäckta 160 000 kontona.

Attacken och intrången i våras gjordes av någon obehörig som lyckades att kopiera, förfalska eller efterlikna the Nintendo Network ID (NNID). Sedan intrånget så har Nintendo uppmanat drabbade att byta lösenord och också att användare omgående bör förse sina konton med tvåfaktor-inloggning. Detta för att göra det avsevärt mycket svårare för obehöriga att komma åt användares konton.

Nintendo har också ändrats inloggningsprocessen och använder inte längre NNID. Drabbade användare har kontaktats av Nintendo.

Nintendo


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här