blank

Twitter har målmedvetet försökt att knäcka alla tredjeparts-appar och nu har den sociala tjänsten lyckats med sitt uppsåt. Med indragna funktioner, ändrade funktioner så har Twitter hakat av alla konkurrenterna.

Det fanns en tid när Twitter drevs av tredjeparts-appar, pigga, rappa utvecklare som skapade snygga, smarta appar för Twitter. Twitterific, Tweetbot med flera såg till att användare lockades till Twitter men sedan bestämde sig Twitter för att frysa ut externa utvecklare och appar – om Twitter inte helt sonika köpte upp apparna.

Begränsas

Twitter har meddelat att tredjeparts-appar begränsas i sin access till tjänsten. Det betyder att idag så får du meddelanden och notiser med fördröjning om du inte använder Twitters egen app. Twitter har också dragit tillbaka funktioner och förbjudit externa appar från att använda dem – flödet hela i tiden i topp är en sådan funktion.

Twitters medvetna strategi har lett till att idag utvecklas praktiskt taget inga nya appar för Twitter. Flera appar har lagts ned sedan utvecklarna tröttnat på Twitters godtyckliga hantering. Idag har utvecklingen av Twitterific och Tweetbot i det närmaste stannat av. Det är ingen vits för utvecklarna att sitta och komma på nya funktioner eftersom Twitter förbehållit sig rätten att lägga till funktioner till sin egen app och därmed slå undan benen på externa utvecklare.

Använder du idag någon annan App än Twitters egen kommer meddelanden och notiser med fördröjning, du kan inte ha flödet i topp, rullandes fram och det som en gång var nyckeln till Twitters framgång – externa utvecklare har effektivts stoppats av Twitter.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här

0 0 vote
Article Rating
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x