blank

Apple har värvat den förre chefen för sportinnehållet inom Amazons streamingtjänst, Prime Video.

Jim DeLorenzo har jobbat inom Amazon sedan 2016 och ansvarat för sportinnehållet i tjänsten och värvningen har satt ny fart på spekulationer att Apple kan komma att satsa på ett sportinnehåll i AppleTV+.

Tidigare så har det ryktats om att Apple har förhandlat om att få sända collegeidrott – basket, amerikansk fotboll och baseboll tillsammans med en del andra idrotter. Apple har också köpt NextVR, ett företag som sänt sport i 3D och som har haft avtal med flera stora sportorganisationer.

Nästa strid står om sport för streamingstjänsterna

Räkna nu inte med att även om Apple kan köpa sporträttigheter att de kommer att dyka upp här i Europa och Sverige. Sporträttigheter är en snårskog av rättigheter och de säljs dyrt.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här