Tänk dig en ledare som inte lyssnar på andra, inte ens sina egna experter. En ledare som hela tiden säker bekräftelse på sina egna åsikter, inte på fakta, rapporter eller analyser som långt mer kompetens har gjort. En ledare som föreslår medicinska metoder som ingen läkare ens skulle drömma om att rekommendera. En ledare som medicinerar sig själv för att han tror att det är bra, oskadligt och han har läst och hört att det han stoppar i sig ska vara bra.

Det är den ledare som 309 miljoner amerikaner har att lita till. Donald Trump tar en malariamedicin (Hydroxychloroquine) i ett försök att förebygga att bli smittad av Covid-19. Han vägrar att bära ansiktsmask, även då han besöker platser utanför Vita Huset, han vägrar att lyssna på sina egna underrättelseorganisationer, han läser knappat några rapporter eller sammanställningar och han förnekar vad han nyss har sagt.

Verkningslös

Den malariamedicin som Trump tar, dagligen, har inte testats över en längre tid, med större grupper men det har gjorts flera tester på olika platser som visat att Hydroxychloroquine kan ge hjärtrubbningar, kramper och en rad andra allvarliga biverkningar. För en del grupper kan medicinen vara direkt livsfarlig men Trump tar den i alla fall, oavsett det eller att flera tester visar att medicinen är verkningslös.

Trump har föreslagit injektioner av desinfektionsmedel och UV-ljus inne i kroppen vilket fått tillverkare av desinfektionsmedel att ta det ansvar Trump inte tar – de har gått ut med varningar om att det är fullständigt livsfarligt att dricka eller injicera medlet.

Lögner

När det gäller Trumps alla lögner så är det ingen ide att ens försöka att korrigera, rätta till eller publicera vad som är fakta och inte. Trump twittrar, uttalar sig, håller presskonferenser och skickar ut pressmeddelanden som alla har en sak gemensamt – de innehåller nästan alltid en rad felaktigheter, lögner och ogrundade påståenden. Nu senast så försöker Trump-lägret skylla den kaotiska och katastrofala hanteringen av Coronapandemin bland annat på Världshälsoorganisationen, WHO. Trump vill frysa USAs bidrag till WHO med motivationen att WHO inte informerade om rapporter om viruset. Enligt Trump så ska rapporter ha publicerats i den ansedda medicinska tidskriften Lancet tidigt i december 2019, även före det. Rapporter som WHO negligerat och med det påståendet vill Trump stoppa betalningarna till WHO.

The Lancet dementerar uppgifterna. Det fanns inga rapporter i december 2019. Det har inte publicerats några rapporter i december 2019. De första rapporterna publicerades i januari 2020.  Hela Trumps argumentation bygger på helt felaktiga uppgifter.

Obamagate

Trumps är också extremt känslig för kritik. När nu Barack Obama bryter mot en tyst överenskommelse att en före detta president aldrig kommenterar den nuvarande så lanserar Donald Trump gamla påståenden om att han och hans kampanj avlyssnades av Barack Obama. Påståenden som aldrig bevisats utan som gång på gång har dementerats av FBI och andra organisationer som pekats ut att ha styrts av den förre presidenten.

Donald Trump har ingen botten, ingen heder och är i total avsaknad av moral. Lögnen är hans politiska vapen.

Skyller ifrån sig

Han skyller sig tusentals amerikaners död på Kina, WHO, den förre presidenten Barack Obama och vägrar att acceptera det ansvar och den uppgift som åligger honom som ledare och folkvald. The Guardian har kartlagt Trumps agerande under inledningen av krisen – slutsats – Trump gjorde lite eller ingenting under de första inledande kritiska sex veckorna. Inget utöver att tona ned hotet, avfärda alla varningar och hävda att han och hans administration hade läget under kontroll. New York Times har gjort en liknande granskning, genomgång och analys och kommit till samma slutsats. Tusentals amerikaner dör därför att Trump inte brytt sig om varningar från sina egna experter.

The Trump administration’s further erosion of the CDC will harm global cooperation in science and public health, as it is trying to do by defunding WHO. A strong CDC is needed to respond to public health threats, both domestic and international, and to help prevent the next inevitable pandemic. Americans must put a president in the White House come January, 2021, who will understand that public health should not be guided by partisan politics.

The Lancet

En av världens mest ansedda medicinska tidskrifter anser, utifrån folkhälsoläget, att USA måste byta president.

Tvinga

Allt medan Donald Trump vill tvinga delstater att släppa på restriktionerna. För Donald Trump är det viktigare att lugna börsen och bli återvald än att rädda amerikanska liv.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här

0 0 vote
Article Rating
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x