Trump-administrationen försöker skapa en yttre fiende för att se till att Trump blir omvald – Kina. I den strategin ingår också att koppla Joe Biden till Kina och just nu så sprids uttrycken “Beijing-Biden” i amerikanska högerkretsar.

I strategin ingår en krånglig konspiration där Kina beskylls för att medvetet ha spridit Corona-viruset. Ett virus som både Donald Trump och USAs utrikesminister Mike Pompeo antytt ska vara skapat i ett kinesiskt laboratorium i kinesiska Wuhan. Trump själv hävdar att han sett bevis för att Kina är ansvariga för Corona-viruset men att han inte får kommentera saken närmare eller berätta vilka bevis det är som han har sett.

Underrättelseorganisationer

Amerikanska underrättelseorganisationer har sagt att de inte har några sådana uppgifter eller sådana indikationer. Brittiska motsvarigheter säger också att de inte har några bevis eller indikationer som pekar i den riktningen – ändå vidhåller Trump och Pompeo att de har bevis.

Det vi ser nu är en president som är beredd att använda lögnen som ett politiskt vapen för att bli återvald. Offren, de som dött i sviterna av Covid-19, blir ointressanta i sammanhanget liksom de över 20 miljoner amerikaner som förlorat sitt jobb och sin försörjning. Trump pratar sällan om de nära 78 000 döda när han framträder under presskonferenser. Han lägger istället fram illa underbyggda konspirationer när han inte drar fram siffran 2.2 miljoner döda. En siffra som förekom tidigt i våras som en beräkning. I Trumps resonemang så är alla siffror under 2.2 miljoner en seger och en framgång för Trump. Då spelar det ingen roll att ingen annan, på fullt allvar, lagt fram just siffran eller vidhåller att den skulle vara korrekt – bara Donald Trump därför att siffran passar in.

Strategin

Strategin är enkel – skapa en yttre fiende och knyt politiska motståndare till denne fiende. I strategin har Trump-kampanjen försök att utmåla Joe Biden som för mjuk och för villig att göra eftergifter mot Kina. Kampanjen har även pekat ut USAs tidigare ambassadör i landet, Gary Locke, för att vara kines och för att vara en av Bidens kontakter i landet. Det handlar om bilder då Joe Biden besöker Kina, tas emot av Locke och bilder på mötet har använts som ett bevis för Bidens undfallenhet mot Kina.

Trump attackerar före detta amerikansk ambassadör

 

Sanningen i sammanhanget väger ytterst lätt. Strategin handlar om att få Trump omvald – inget annat.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här

0 0 vote
Article Rating
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x