blank

Trump förväntas att underteckna en exekutiv presidentorder, under dagen, om att den lagstiftning som skyddar Internetbolag ska ses över. Speciellt vill Trump riva upp skyddet i sektion 230. Ett skydd som ger bland andra Twitter ett skydd att styra innehållet på den egna tjänsten.

Trumps presidentorder innebär att inte lagen kommer att ändras eller att en föreslagen ändring skulle passera genom Senaten. I amerikanska medier bedömer de flesta tillfrågade juridiska experter att Trumps åtgärd inte är annat än ett skrämskott och ett försök att skrämma Twitter och andra sociala medier att lämna honom och hans inlägg ifred.

The draft order seen by Reuters directs federal agencies to modify the way a law known as Section 230, which protects internet companies from liability for content posted by their users, is implemented. It also orders a review of alleged “unfair or deceptive practices” by Facebook and Twitter, and calls on the government to reconsider advertising on services judged to “violate free speech principles.”

Reuters

Faktagranskning

Samtidigt som Trump hotar Twitter så har den sociala mediatjänsten fortsatt att förse andra inlägg med länkar till källor som motsäger innehållet i inläggen. Inlägg där en av polismännen iblandad i gripandet av George Floyd, som avled i samband med gripandet, är avbildad med en mössa med att rasistisk budskap på sig. Mannen på bilden är inte en av polismännen vilket Twitters länk klargör. Twitter har även lagt till en faktalänk till ett inlägg som publicerats av företrädare för Kinas utrikesdepartement där det påstods att Coronaviruset först till Kina av amerikanska soldater.

New York Times

 


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här