Politico har gått igenom Tara Reads historia, kvinnan som anklagar Joe Biden för övergrepp, och det är ingen rolig lösning – för Tara Read. Politicos genomgång av Reads historia är en redovisning av en kvinna med skulder, som lånar pengar, skjuter upp betalningar och som ljuger och bedrar.

Det förvånande i sammanhanget är att detta är en typ av artikel som vare sig svenska medier eller amerikanska medier brukar skriva. Det är att ge sig in i en pågående konflikt, eventuellt blivande rättssak och att välja sida i en sak som kan utvecklas som ett ärende som i princip exploderar rätt upp i ditt eget ansikte. Ändå skriver Politico:

‘Manipulative, deceitful, user’: Tara Reade left a trail of aggrieved acquaintances

A number of those who crossed paths with Biden’s accuser say they remember two things: She spoke favorably about her time working for Biden, and she left them feeling duped.

Det finns bara två förklaringar, varav bara den ena, är logiskt och hållbar. Antingen är Politico ute för att detronisera ett tänkbart skadligt vittnesmål från Reade som i en förlängning kan skada Bodens chanser att vinna kampen om presidentposten, eller så har Politico gjort en lång rada intervjuer, sammanställt dem och hittat ett genomgående mönster.

Politiskt

Det ena skälet skulle i så fall politiskt, vilket inte är sannolikt. Politico är en stor mediagrupp med närmare 500 anställda och även om Politicos färg (politiskt) ligger närmare demokraterna än republikanerna så anklagades Politico för att ligga närmare republikanerna i en högljudd debatt 2007. En undersökning av de olika utgåvornas läsare visade att runt 29 procent ansåg sig vara demokrater och lika måna ansåg sig vara republikaner. Resterande del av läsarna var ingetdera. Påståendet att Politicos syfte skulle vara politiskt, att stötta Biden och slå undan benen på Tara Reade faller på sin egen orimlighet.

Det är alldeles för riskabelt för den framtida trovärdigheten för ett mediabolag som har runt 26 miljoner besökare varje månad.

Övertygade

Politico har granskat Tara Reade och efter flera intervjuer kommit fram till att detta är en kvinna som ljuger, som bedrar och som lämnat ett spår av besvikna människor bakom sig under åren.

As part of an investigation into Reade’s allegations against Biden  charges that are already shaping the contours of his campaign against a president who has been accused of sexual assault and misconduct by multiple women  POLITICO interviewed more than a dozen people, many of whom interacted with Reade through her involvement in the animal-rescue community.

A number of those in close contact with Reade over the past 12 years, a period in which she went by the names Tara Reade, Tara McCabe or Alexandra McCabe, laid out a familiar pattern: Reade ingratiated herself, explained she was down on her luck and needed help, and eventually took advantage of their goodwill to extract money, skip rent payments or walk out on other bills.

Politico


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här

0 0 vote
Article Rating
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x