Under kort tid så har ftp-programmet FileZilla uppdaterats flera gånger. Jag tar detta program som ett exempel men det finns fler “okynnesuppdaterare”. Utvecklare som ständigt släpper nya versioner med mycket små ändringar.

Jag bläddrar igenom uppdateringarna och hittar 2-3 viktiga uppdateringar, buggfixar. Det finns ett uppenbart problem och en krock här. Jag uppskattar till fullo det jobb utvecklarna lägger ned på FileZilla. Jag är glad över varenda timme de lägger ned och att FileZilla hålls vid liv och utvecklas. Det är dessutom helt gratis så det är rent av oförskämt att klaga men försök hänga med så ska jag förklara varför täta och många uppdateringar är kontraproduktivt.

Verkliga problemet

Hittas allvarliga buggar så vill vi att användarna uppdaterar sina program eller hur?

Det är här det riktiga problemet med alltför täta uppdateringar finns. Användarna tröttnar på ständiga uppmaningar att uppdatera och installera en ny version så att de till slut inte gör det.

Jag tittar igenom några andra program och ser ett snarlikt mönster, små men täta uppdateringar. Säkert gjorda i välmening men ibland kan det misstänkas att det handlar om uppdateringar som marknadsföring. För att listas på macupdate.com och andra webbplatser. För att synas.

Det är en farlig typ av marknadsföring för den bygger i grunden på tjat. Det är i ett längre perspektiv inte rätt väg att gå.

Buggfixar är en sak. De ska och bör fixas omgående. Justeringar, korrigeringar, nya funktioner och annat däremot – samla ihop dem till större uppdateringar.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här

0 0 vote
Article Rating
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x