Ute på nätet pågår just nu inte bara ett informationsflöde om Coronaviruset utan även ett mindre känt slags digital krig mellan underrättelsetjänster, polismyndigheter och privata säkerhetsorganisationer och statsstödda hackare. Det är inte en jakt på pengar eller värdesaker utan attackerna sätts in mot företag och myndigheter som kan sitta på värdefull information om Coronaviruset.

Insatserna är små, i förhållande till en eventuell belöning – vara först med att vaccin mot den pågående pandemin.

The race to develop a vaccine is particularly high stakes. While many countries claim they’re willing to collaborate internationally throughout the process, it’s unsurprising that some nations would turn to espionage to fill the gaps and suss out what researchers might be holding back. But if these operations disrupt or damage vaccine development, they could violate the norms surrounding espionage. A joint statement by the Federal Bureau of Investigation and the Department of Homeland Security’s Cybersecurity and Infrastructure Security Agency accuses China of doing exactly that.

Amerikanska Wired skriver om ett hemligt krig i jakten på ett vaccin.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här

0 0 vote
Article Rating
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x