Marcus Hutchins är hackaren som räddade nätet från en omfattande attack med ransomware. Han är också hackaren som greps av FBI efter ett besök i USA och som anklagades för att ha skrivit trojaner och andra farliga dataprogram.

Wired har gjort en lång intervju med Marcus Hutchins – om det som hände, hur det hände och vad han gjort och inte gjort.

AT AROUND 7 am on a quiet Wednesday in August 2017, Marcus Hutchins walked out the front door of the Airbnb mansion in Las Vegas where he had been partying for the past week and a half. A gangly, 6’4″, 23-year-old hacker with an explosion of blond-brown curls, Hutchins had emerged to retrieve his order of a Big Mac and fries from an Uber Eats deliveryman. But as he stood barefoot on the mansion’s driveway wearing only a T-shirt and jeans, Hutchins noticed a black SUV parked on the street—one that looked very much like an FBI stakeout.

Wired


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här

0 0 vote
Article Rating
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x