blank

Google fortsätter att samla in positionsdata, även om du slagit av funktionen i inställningarna, skriver nyhetsbyrån AP efter att ha granskat och analyserat trafiken från Googles appar för iOS och Android.

AP har undersökt flera av Googles appar och tjänster och funnit att data samlas in oavsett vad användaren har ställt in i inställningarna. AP har sedan lämnat över sina resultat till Princeton universitetet som har bekräftat AP:s uppgifter.

Storing your minute-by-minute travels carries privacy risks and has been used by police to determine the location of suspects — such as a warrant that police in Raleigh, North Carolina, served on Google last year to find devices near a murder scene. So the company lets you “pause” a setting called Location History.

Google says that will prevent the company from remembering where you’ve been. Google’s support page on the subject states: “You can turn off Location History at any time. With Location History off, the places you go are no longer stored.”

That isn’t true. Even with Location History paused, some Google apps automatically store time-stamped location data without asking. (It’s possible, although laborious, to delete it .)

Vill du titta på din historik, radera information eller ändra i inställningarna så kan du göra det på:

https://myaccount.google.com/intro/activitycontrols

men, som AP:s granskning visar – i vissa lägen så samlas data ändå in av Google.

AP


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här