Facebook har köper programmet, appen och tjänsten Giphy och kommer att integrera gif-animeringstjänsten bland annat med Instagram.

Köpet innebär att två av de största och mest använda apparna för gif-animeringar nu ägs av sociala mediajättar. För två år sedan löpte Google en liknande tjänst, Tenor. Köpet av Giphy har fått kritik och The American Economic Liberties Project, baserat i Washington, som vill stoppa köpet.

The American Economic Liberties Project, a Washington-based antitrust advocacy group, urged regulators to investigate and block the acquisition.

“The Facebook-Giphy merger is just the latest example of the Federal Trade Commission standing by while Facebook and Google centralize control over online communications,” said Economic Liberties Executive Director Sarah Miller.

Reuters

A Facebook spokesman said Giphy’s current integrations with social platforms like Twitter, Snapchat and ByteDance’s TikTok would not change.

The spokesman also said GIFs have no online tracking mechanisms such as pixels or cookies, a concern for privacy advocates wary of Facebook’s aggressive collection of personal data for use in targeted advertising.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här

0 0 vote
Article Rating
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x