I jämförelsen mellan mellan Android och iOS så brukar anhängarna till det förstnämnda operativsystemet alltid hävda att Android har överlägsen hårdvara. Sitter du nu och kramar en Android-telefon, övertygad om att allt handlar om hårdvara så bör du sluta att läsa här. Två av dina illusioner kommer nämligen att krossas längre ned.

Låt oss ta det här med hårdvara först.

Hårdvara är inte allt, långt ifrån.

Tror du att mängden RAM, processorhastighet och uppmätt kapacitet för grafikkortet är avgörande så begär du misstaget att glömma bort en högst väsentlig detalj – optimering och anpassning mellan hårdvaran och det operativsystem som ska hantera hårdvaran. Ju bättre anpassad, ju mer optimerad och ju mer utvecklad just för den aktuella hårdvaran – desto bättre prestanda.

Tester

Benchmark, tester, visar att trots att flaggskeppsmodeller av Android på pappret har vassare hårdvara så är iPhone snabbare – och har bättre prestanda. Lägg också till att ARM, processorn, den processor som Apple använder och har designat själv faktiskt är snabbare och bättre än jämförbara ARM-processorer.

Sen var det här med det som sitter under skalet på nya iPhone SE – Apples billigaste iPhone. De processorn är vassare, snabbare än den processor som sitter i de dyraste Android-modellerna.

The cheapest iPhone has a more powerful processor than the most expensive Android phone

Notera:

  • Androidcentral

I expect that some people are going to tell me about single thread versus multi-threaded performance and how the A13 GPU isn’t that great or how iPhones have much lower resolution screens so the chips don’t have to work as hard. All this is true, but another thing is true: the A13 is a stronger chip than the Snapdragon 865 for daily use in every category — we’ve seen this applied in real life in the iPhone 11 already. The only area it misses out is 5G, and that’s because Apple just doesn’t care about 5G yet. (The rumored iPhone 12 will almost certainly have a Qualcomm 5G chipset inside, for what it’s worth.)

Androidcentral

 


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här

0 0 vote
Article Rating
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x