blank

Under tisdagskvällen så släppte Apple den nya versionen av macOS – 10.15.5 som bland annat innehåller en helt ny funktion som ska spara och förlänga livstiden på ditt batteri.

Förutom en lång rad viktiga buggfixar så innehåller 10.15.5 också en helt ny funktion – en hantering av ditt batteri. Den nya funktionen påminner om batterifunktionen i iOS. Din dator laddas inte fullt, hela tiden och den laddas inte ut fullt heller utan laddningen följer det som Apple kallar ett “laddningsmönster”. Funktionen, Hantering av batterihälsa, aktiveras automatiskt när du laddar ned och installerar macOS 10.15.5.

Funktionen Hantering av batterihälsa som finns i macOS 10.15.5 är utformad för att förbättra batteriets livslängd genom att sakta ned dess kemiska åldrande. Det går till så att den här funktionen övervakar batteriets temperaturhistorik och laddningsmönster.

När läget Hantering av batterihälsa är aktiverat kan det minska batteriets maximala laddning baserat på mätningar som funktionen samlar in. Det här sker när det behövs för att se till att batteriet laddas upp till en nivå som är optimerad för din användning – vilket minskar slitaget på batteriet och saktar ned dess kemiska åldrande.

Hantering av batterihälsa kan förlänga batteriets livslängd och det kan även minska den tid som din Mac körs under en batteriladdning när kapacitetsbegränsningar är aktiverade. Om du föredrar att din bärbara Mac-dator räcker så länge som möjligt innan du laddar upp den igen kan du stänga av funktionen.

Apple

FaceTime

Den nya versionen av macOS Catalina innehåller också en funktion där storleken på de som deltar i ett samtal via FaceTime inte gör automatiskt längre. En bugg där den inbyggda kameran ibland inte upptäcks, efter det att du genomfört ett videosamtal, har också korrigerats.
Du laddar ned och uppdaterar din Mac enklast med den inbyggda funktionen i macOS.

Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här