Jag lever två liv, eller kanske snarare ett liv som är delat med en digital tillvaro och en fysisk tillvaro. ett liv i två delar. Jag är alltid uppkopplad, även då jag sover och de här två delarna av tillvaron är beroende av varandra.

Jag bygger hemsidor, nätbutiker, appar och designar digitala saker. En tillvaro som innebär att jag är ständigt uppkopplad. Även om jag inte jobbar jämt, men jobbar mycket, så har jag en ständig närvaro digitalt. Min iPhone synkroniseras med min iPad, min Apple Watch, min MacBook Pro och med min iMac. Mina AppleTV 4K synkroniseras med varandra till det kommer en ström av meddelanden, påminnelser och mail.

Tillvaro

De flesta av mina prylar är alltså sammankopplade och det betyder att mitt liv också är mobilt. det har anpassats för att kunna vara mobilt och jag är beroende av en enda ska – en uppkoppling. Fungerande tekniska lösningar naturligtvis men så länge nätet finns där så fungerar min tillvaro.

Jag har ett kontor, eller egentligen två – hemma och kontoret men jag är inte beroende av någon av platserna. Jag har suttit på Arlanda, Gardemoen, Kellys Bar i La de Quesa (Spanien) och på ett lyxigt spahotell i Grekland och jobbat. Dator, iPhone eller iPad och en uppkoppling – sedan kan jag jobba.

Mobilt

Den här tillvaron, mobiliteten, har varit så självklar och jag har jobbat så här i så många år att jag slutat att reflektera över det – till nu. När omgivningen sedan en tid tillbaka också ska jobba på snarlikt sätt, vara mobila och jobba hemifrån. det är inte lika enkelt eller självklart för alla och inte minst så har en hel del företag missat att informera, utbilda och se till att anställda faktiskt kan jobba på andra ställen än kontoret. Andra företag ser nu en möjlighet i att ha anställda som står för kontoret, hemma. Det senare är jag inte så övertygad om är bra ur social synvinkel. Du blir isolerad om du bara ska jobba hemifrån, FaceTime, Skype, teams och allt vad de heter till trots. Det är inte samma sak som att träffa folk fysiskt.

Spara pengar

Videomöten har däremot en helt annan effekt – effektivitet. Se till att en person håller i mötet, styr och styr upp. Så blir det effektivt och mötena går snabbare och alla sparar pengar på att slippa resa. Det senare mår miljön bra av också.

Ihopplad, uppkopplad, digital – ständigt närvarande i någon mån och på något sätt.

Digitalt liv – eller kanske bara liv, snarare. Det är så vi lever numera.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här

0 0 vote
Article Rating
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x