blank

Storbritannien var ett av de länder som tackade nej till Apples och Googles gemensamma plattform oich valde att utveckla en egen app och en egen tjänst. Nu avslöjar the Guardian att myndigheterna tänker lagra insamlad data i minst 20 år.

Det är mycket personlig data som lagras, användarens hela namn, födelseinformation, bostad, telefonnummer och e-postadress. All den informationen kommer att lagras i 20 år om personen har varit smittad. Personer som varit i kontakt med smittade kommer att få sin information lagrad i fem år, enligt myndigheterma.

In a statement, PHE said: “Covid-19 is a new disease and it is not yet clear what its longer term impacts on public health will be, either on people who have been diagnosed with the disease or their close contacts. It is important that Public Health England is able to retain information about these cases and their contacts to help control any future outbreaks or to provide any new treatments. This information will be held securely by Public Health England and only used for purposes that help protect the public’s health from Covid-19.”

The Guardian