Trots två erkännanden, en omfattande utredning som visar att Michael Flynn, tidigare en av Donald Trumps rådgivare, löjligt i förhör med FBI (ett federalt brott) så läggs nu åtalet mot Flynn ned.

Donald Trump har vid flera tillfällen vidrör ämnen om att benåda Michael Flynn men inte fattat något formellt beslut i och med att Flynn ännu inte dömts. Nu läggs alltså åtalet mot Michael Flynn ned.

Responding to the news, Mr. Trump told reporters that Mr. Flynn was “an innocent man,” and said he now views him as an “even greater warrior.” Sidney Powell, Mr. Flynn’s lawyer, did not respond to a request for comment.

New York Times

Erkänt

Till saken hör att Flynn har erkänt att han ljugit i förhör, två gånger, och han har också aktivt medverkat i utredningen i hopp om att få ett mildare straff. Det första erkännandet tog Flynn sedermera tillbaka och tog sedan upp striden i domstol. Även det andra erkännandet har Michael Flynn tagit tillbaka.

After more than a year of cooperating with investigators, Mr. Flynn adopted a more combative stance last year when he hired new lawyers who have accused Mr. Van Grack and other prosecutors in a blizzard of court filings of “bad faith,” pressuring their client to cooperate and withholding exculpatory evidence.

One of the lawyers, Sidney Powell, has been critical of the Russia investigation during appearances on Fox News and has sold T-shirts on her website that mock the investigators. The president has praised Mr. Flynn’s decision to hire her.

But the federal judge in Washington overseeing the case, Emmet G. Sullivan, forcefully rejected most of the defense’s claims in a 92-page ruling in December.

New York Times

Hård kritik

Beslutet att lägga ned åtalet har fått mycket hård kritik i USA av främst demokratiska politiker som menar att Trump nu har politiserat rättsväsendet och Justitiedepartementet.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här

0 0 vote
Article Rating
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x