Youtube går nu ut med beskedet att videotjänsten kommer att stoppa och plocka bort videor som uppmanar till attacker mot mobiltelefonmaster. Detta sedan en konspirations-teori sprids på nätet som går ut på att utrullningen av 5G har kopplingar till Coronapandemin.

Master, bland annat i Storbritannien, har vandaliserats och det finns även allvarliga incidenter där master har satts i brand.

Anställda hos mobiloperatörer och anställda som jobbar ute på fältet har även hotats.

The government is to hold talks with social media platforms after mobile phone masts in Birmingham, Merseyside and Belfast were set on fire amid a widely shared conspiracy theory linking 5G networks to the coronavirus pandemic.

Broadband engineers have also faced physical and verbal threats by people who believe that radiation from 5G masts causes health risks and lowers people’s immune systems.

The Guardian

Grupper

Det finns idag grupper på Facebook, Twitter, Youtube och Instagram där konspirationsteorin, som helt saknar vetenskaplig grund, sprids. Den går ut på att myndigheterna använder Coronaviruset för att dölja skador som 5G-tekniken orsakat, alternativt att viruset orsakats av 5G.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här