Twitters egna appar har gått från att vara riktigt bra till att vara halvdana, halvfärdiga program och appar som legat långt efter konkurrenterna Twitterific och Tweetbot. Twitter har hela tiden utvecklat sina appar, även om det har gått extremt långsamt, men nu börjar Twitter komma ifatt och det finns funktioner som är tydligare och bättre i de officiella programmen.

För egen del så har jag använt Tweetbot sedan mycket länge och har egentligen aldrig tänkt att byta app och program. Twitters egna program och appar har aldrig varit aktuellt att byta till. Huvudsakligen därför att det faktiskt inte har funnits någon app för macOS. Twitter la ned den utvecklingen och rekommenderade webversionen under lång tid – fram till nu då det sedan en tid tillbaka faktiskt finns ett program för din Mac.

Likes

Twitters appar saknar synkning mellan iOS och macOS-versionen men har å andra sidan tydligare och bättre visning av retweets, likes och andra saker som händer på tjänsten. Du får ta det ena med detta andra. Twitters appar och program visar också den reklam som förekommer i flödet – vilket Twetboot och Twitterific inte gör.

En anledning till att Twitter börjat att komma ifatt för att Twitter förbjuder appar och program att lägga till en del funktioner som finns på/i tjänsten och Twitter har under lång tid behandlat tredjepartsutvecklare mycket styvmoderligt. Tweetbot och Twitterfici får helt enkelt inte lägga till e funktioner de vill och en tidigare uppskattad funktion – ett flöde som hela tiden ligger och läggs i topp ströps och förändrades. Nu vet vu varför – Twitter har den funktionen i sina egna program numera.

Bromsa

Så genom att bromsa tredjeparts-programmen och apparna så har Twitter sakta, mycket sakta börjat att plocka in försprånget och idag är Twitters egna program faktiskt riktigt anständiga.

 


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här