blank

Ilya Sorokin skriver inte på något nytt avtal med sin KHL-klubb CSKA Moskva vilket betyder att nu kan New York Islanders få in sin toppmålvakt inför säsongen 2020/2021.

Enligt Igor Eronko, som bevakar rysk ishockey, så kommer Sorkin att skriva på för New York Islanders så snart hans nuvarande kontrakt går ut den 30 april.

Tvåstegs-raket

Därmed så ser Lou Lamoriello tvåstegs-raket ut att träffa sitt mål – få över Sorokin till NGHL och till Islanders. Ilya Sorokin är anledningen till att Islanders släppte Robin Lehner, valde Semyon Varlamov istället inför den här, nu avbrutna säsongen. Varlamov, också ryss, ska fungera som Sorokins mentor samtidigt som han är backup.

Så hur bra är då Ilya Sorkin, är han värd allt detta?

Når Sorokin upp till samma nivå som han hållit i KHL se senaste säsongerna så har Islanders värvat en världsmålvakt. Så bra är Ilya Sorokin.  Han är en explosiv, atletisk målvakt som oerhört snabb i sidled. Kanske lite väl yvig i sina rörelser ibland men det är något som Islanders målvaktstränare Piero Greco får rätta till. Skriver Sorokin på så innebär det att tyske Tomas Greiss inte kommer att få nytt kontrakt. Ett avtal som går ut för övrigt.

 


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här