Innan Facebook valde att stämma israeliska NSO så försökte den sociala mediajätten köpa NSOs mjukvara för att kartlägga och samla in information om iOS-användare.

Uppgifterna kommer från NSO i en inlaga till domstolen som just behandlar Facebooks stämning.

In October 2017, NSO was approached by two Facebook representatives who asked to purchase the right to use certain capabilities of Pegasus, the same NSO software discussed in Plaintiffs’ Complaint.

The Facebook representatives stated that Facebook was concerned that its method for gathering user data through Onavo Protect was less effective on Apple devices than on Android devices. The Facebook representatives also stated that Facebook wanted to use purported capabilities of Pegasus to monitor users on Apple devices and were willing to pay for the ability to monitor Onavo Protect users. Facebook proposed to pay NSO a monthly fee for each Onavo Protect user.

Stämningen rör Facebooks program och tjänst WhatsApp som NSO utvecklade ett program för att övervaka och samla in information från. enligt NSO så ska det israeliska företaget ha nekar Facebook att få köpa deras mjukvara.

Techchrunch


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här