När ger Bernie Sanders upp är den frågan som står högt upp på den politiska agendan i USA just nu. Dett sedan Joe Biden vann alla tre delstaterna Arizona, Florida och Illinois i de senaste primärvalet.

Biden har nu en alltmer ointaglig ledning i jakten på delegater inför det demokratiska partiets nomineringskongress senare i sommar. Sanders har inte lyckats hitta ny energi, han har inte lyckats att rycka åt sig initiativet sedan SuperTisdagen. I skrivande stund så har hans kampanj avbokat annonsering i sociala medier – ett tecken som kan tyda på att Sanders nu överväger att lägga ned sin kampanj.

At home in Vermont, Sanders spoke early in the night — before results were out — and didn’t address Tuesday’s elections at all. He was said to be weighing what would become of his movement if he exited the race: Would a new leader step in? Did he need to remain in the race to stay relevant and keep his leverage over the party’s platform?
Sanders’ campaign manager Faiz Shakir said in a statement Wednesday morning that the candidate “is going to be having conversations with supporters to assess his campaign.”

CNN

Corona

Oavsett vilket så förs nu den politiska debatten i USA i skuggan av Coronaviruset. Bernie Sanders kan ha missgynnats av att inte kunnat hålla sina stormöten, sina massmöten, rallyn, för de tre val som just avverkats. Oron för viruset kan också göra att Bidens tal om att samla nationen, läka öppna sår och ena ett delat folk kan tilltala de som söker en stark ledare.

Så, när ger Bernie Sanders upp?


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här