Webbläsaren Brave kommer att skapa slumpmässiga digitala fingeravtryck för att skydda användaren och för att förhindra kartläggning via nätet.

Ett digital fingeravtryck är en samling teknisk data som är unik för dig, din enhet och den mjukvara (webbläsaren). Det skapas av de som har intresse av att kartlägga det du gör på nätet. Med hjälp av detta fingeravtryck så kan sedan annonsörer och andra följa och kartlägga dina förehavanden på nätet.  Webbläsaren Brave lanserar inom kort en ny funktion där dessa fingeravtryck slumpas fram därmed skapas ett falskt fingeravtryck i och med att det tas fram ett nytt fingeravtryck på nästa webbplats.

Lovvärt

Firefox och Safari blockerar såna här fingeravtryck. Något som Brave skriver är lovvärt men som i ett längre perspektiv inte är hållbart.

Brave is releasing a new form of browser fingerprinting protection, available today in our Nightly version. These new protections both provide the strongest fingerprinting protections of any popular browser, and work without introducing bothersome permission prompts or breaking websites.

Brave’s approach differs from existing fingerprinting protection tools by randomizing fingerprintable values in ways that are imperceptible to humans, but which confuse fingerprints. As trackers switch from traditional cookie based tracking to fingerprinting, having practical and effective fingerprinting protections will be an increasingly important way to maintaining a user serving, privacy-respecting Web.

Brave

Följa

Brave kommer att generera ett nytt fingeravtryck för varje webbplats du besöker, automatiskt. Varje fingeravtryck skiljer sig lite från föregående vilket innebär att det inte går att följa dig och dina enheter runt på nätet.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här