Joe Biden drar ifrån Bernie Sanders i de pågående primärvalen. Av de sex delstater som röstade natten mot onsdag, svensk tid, så har Joe Biden utropats som segrare i fyra delstater.

Joe Biden har vunnit Michigan, del delstat med flest delegater under tisdagens omröstning, och han har vunnit Idaho, Missisippi och Montana. Michigan var den viktigaste delstaten med sina 125 delegatsröster. En delstat som Sanders vann 2016 och som pekades ut som en viktig nyckelstat innan tisdagens val, även av Sanders egen kampanjstab. Nu vann Biden Michigan, tämligen överlägset.

Räknas

I North Dakota, Washington och Idaho räknas rösterna fortfarande (i skrivande stund, tidig onsdagsmorgon). Biden leder i Idaho, det är mycket jämt i Washington medan Sanders leder i North Dakota vilket kan sluta med att Sanders bara vinner en delstat klart medan Biden vinner fyra av fem delstater – dött lopp i Washington.

För att säkra nomineringen så krävs 1991 delegatsröster. Just nu så har Joe Biden 823 röster medan Bernie Sanders halkar efter med sina 663 röster.

New York Times


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här