En liten grupp nazistjägare upptäcker att upptäcker att flera hundra nazister försöker skapa ett fjärde rike i USA.

Det är 1977 och det Andra Världskriget är över för längre sedan för de allra flesta men inte för den stora grupp nazister som försöker att bygga upp en ny naziströrelse i New York. En liten grupp nazistjägare kommer dem på spåren och tar upp jakten.

Meyer Hofman leder gruppen (spelas av Al Pacino) och i en av rollerna svenska Lena Olin.

Spekulativ

När och om du kommer över att detta bara perifert har en koppling till verkligheten och historien så är frågan om det är en bra tv-serier. Ska jag vara ärlig så vet jag inte. Förintelsen av miljoner judar och de skyldiga, nazisterna, förvandlas till underhållningsvåld.  Det senare är något som gnager och som jag inte tar mig runt. Fats jag vet inte om det känns olustigt eller om det bara är mycket ovanligt.

Det finns flera scener i det första avsnittet som känns spekulativa och onödigt våldsamma. Det räddas delvis av att historien ändå spelar in och bildar en bakgrund till det som händer i tv-serien. Hunters är som en märklig blandning av action, Tarantino, splatter-movies och en b- eller rent av c-film. Det är en märklig balansgång och en tv-serie som jag inte blir riktigt klok på.

Amazon Prime Video – Hunters


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här