Användare i Storbritannien kan inte påräkna sig stöd från EUs GDPR-lagstiftning efter det att landet lämnat EU, skriver nyhetsbyrån Reuters.

Enligt Reuters så planerar Google, sökjätten. att istället använda amerikansk lagstiftning för brittiska medborgare vilket innebär att de användarna får att betydligt sämre skydd vad gäller sina uppgifter.

The shift, prompted by Britain’s exit from the EU, will leave the sensitive personal information of tens of millions with less protection and within easier reach of British law enforcement.

The change was described to Reuters by three people familiar with its plans. Google intends to require its British users to acknowledge new terms of service including the new jurisdiction.

Ireland, where Google and other U.S. tech companies have their European headquarters, is staying in the EU, which has one of the world’s most aggressive data protection rules, the General Data Protection Regulation.

Reuters

 


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här