Netflix släppte nyligen Environmental Social Governance 2019 – en rapport som bland annat redovisar vilka filmer och tv-serier som Netflix plockat bort i olika länder sedan olika myndigheter ställt krav på streamingjätten.

Det är en rad olika filmer, enskilda avsnitt av tv-serier som myndigheter krävts ska plockas bort:

  • The Bridge i Nya Zealand, 2015 – anses “kontroversiell” enligt Netflix
  • Full Metal Jacket i Vietnam, 2017
  • Night of the Living Dead i Tyskland, 2017. Filmen är förbjuden i Tyskland
  • Cooking on High, The Legend of 420 och Disjointed stoppades i Singapore, 2018

Förra året kom bara ett krav – Saudi Arabien krävde att ett avsnitt av Hasan Minhajs Patriot Act skulle stoppas i landet. Anledningen var att i ett avsnitt så kritiserades Saudi Arabien och kronprinssen Mohammed bin Salman. Förra året plockades även The Last Temptation of Christ bort i Singapore. Filmen är förbjuden i landet.

Baksmällan

Hittills i år så har en film stoppats – Baksmällan/Hangover.

CNet


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här