EU hade rätt beska piller för Mark Zuckerberg då Facebook-grundaren träffade kommissionären Thierry Breton – den sociala mediajätten måste anpassa sig för EU:s regelverk – inte tvärtom.

De senaste dagarna så har Mark Zuckerberg försökt rycka till sig initiativet i diskussionerna om lagar och ett regelverk för teknikjättarna. Npgot som EU inte tycks ge mycket för. EU:s besked är enkelt ich rakt – vi bestämmer reglerna som ni måste anpassa er efter.

The blunt comments came after a short meeting with Facebook CEO Mark Zuckerberg and two days before Breton is due to present the first of a raft of rules to rein in U.S. tech giants and state-aided Chinese companies.

“It’s not for us to adapt to this company, it’s for this company to adapt to us,” Breton, a former CEO at French telecoms provider Orange and French technology company Atos, told reporters after the meeting.

Zuckerberg had earlier told reporters he had a good, wide-ranging conversation with Breton.

Reuters


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här