Apple kommer att lansera ett tangentbord med trackpad för iPad Pro i år, skriver The Information. Det gör att skillnaden mellan en bärbar Mac och iPad Pro nu blir allt mindre.

Som bekant så kan iPadOS numera hantera en mus eller en trackpad, via Bluetooth, och sedan tidigare så har Apple ich andra tillverkare lanserat tangentbord för iPad och iPad Pro. Med en trackpad i tangentbordet så får du i princip en iPadOS-baserad bärbar dator.

Apple is planning to release an iPad keyboard accessory later this year that will include a built-in trackpad, the latest step in its effort to position the tablet device as an alternative to laptop computers, according to a person familiar with the matter.

Apple is preparing the keyboard for mass production, and one of its main manufacturers is Foxconn Technology, the Taiwanese contractor that makes most of the world’s iPhones, the person said. The company will likely release the accessory alongside the next version of the iPad Pro expected later this year, the person added.

The Information


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här