blank

Donald Trump använder nu Vita Husets Twitter-konto för att informera om kongressen om attacker mot  Iran.

Tillkännagivandet kom även det via Twitter:

Förfarandet är inte bara mycket märkligt, det kan också stå i strid med den amerikanska grundlagen, konstitutionen, som säger att presidenten är skyldig att informera inom 48 timmar. När det sedan gäller krigsförklaringar så har presidenten inte den makten. det har kongressen vilket representanhusets utrikesutskott påtalade, på Twitter, i skarpa ordalag.

Oona Hathaway, professor vid Yale Law School har också invändningar.

Så där är vi nu. På randen av en storkonflikt mellan USA och Iran med en president som Twittrar om vad som ser ut att vara förberedda krigsbrott.

Attacker mot det som kallas kulturella mål är ett krigsbrott enligt 1954 års Haag-deklaration och det finns också ett fördömande uttalande från FN från 2017.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här