blank

Det är helt obegripligt att ett så stort företag gör det igen  – kopierar en av Apples ikoner – och sedan visar upp den offentligt.

Samsung har tidigare fällts, i domstol, för att ha kopierat Apples design vilket inte tycks hindra Samsung från att göra det igen.

Ansiktet

Ikonen är det mycket välbekanta ansiktet som Apple använt i årtionden. Ovan har du Samsungs ikon – nedan Apples ikon.

blank

 

 

 

En ikon är ju på det hela taget en petitess och det är inte i närheten av att göra det Samsung fälldes för tidigare – kopiera hela produkter men ett så stort företag som Samsung har utan minsta tvekan kapacitet och resurser för att designa en samling bra, tydliga och snygga ikoner. Ändå väljer Samsung att kopiera Apples ikoner, rakt av.

Bespara mig

Bespara mig nu argument av typen “hur många funktioner har inte Apple kopierat från Android” för det är nonsens och trams. Android och iOS är mobila operativsystem och de delar en lång rad funktioner – allt från att ringa ett telefonsamtal till att skicka SMS. Det säger sig självt att oavsett vem som nu är först med en funktion så kommer de att bli mycket lika varandra helt enkelt därför att det finns inte så många olika sätt att göra saker när den grundläggande funktionen är att du klickar på en ikon.

Samsung väljer, medvetet, att kopiera något så enkelt, och uppenbart som en ikon.

Skamligt!


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här