blank

Det ukrainska flygplan som störtade kort efter att det lyft från Teherans flygplats kan ha skjutits ned med en missil. Flera nyhetsmedier har publicerat videon nedan där något blixtrar till vid planet korta före kraschen.

Irans luftvärn misstänks ha skjutit ner det ukrainska planet som störtade strax efter avgång i onsdags morse, rapporterar flera medier. Det ska i så fall med största sannolikhet ha skett av misstag.
Kanadas premiärminister Justin Trudeau sade också på torsdagkvällen att man hade uppgifter från flera underrättelsekällor som visar att Iran sköt ner det ukrainska planet.

Tidningen Newsweek hänvisar till två amerikanska källor inom Pentagon och underrättelsetjänsten samt en irakisk underrättelsekälla. Enligt källorna ska planet ha skjutits ner av ett luftvärnssystem som kan ha aktiverats med anledning av Irans raketattacker mot militärbaser i Irak.

SVT.se

 


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här