blank

Jag brukar inte bry mig om detaljer, inte hemma, hemmet, inte i de bilar jag köper men när det handlar om min digitala tillvaro så är det oförklarligt extremt viktigt.

Låt mig ta ett exempel:

Innan jag hade beställt min nya iPhone 11 Pro Max och visste att den skulle komma i en grön ton så var jag helt inställd på att mina nya PowerBeats Pro skulle vara blå. Det var fullständigt självklart därför att vita hörlurar kan försvinna i snö och där jag bor, i den enda vettiga delen av landet där vi både kan spela ishockey, fälla en älg på tre hundra meter utan stöd och vi kör uppe på vägen och inte diket så snart det blivit lute halt, så är det snö långa delar av året. Vi har fortfarande årstider helt enkelt. Svarta var för konventionella, för tråkiga.

Blå är logiskt, eller hur? De syns.

Grönt

Så kommer då den nya modellen av iPhone i grönt och då funkar inte blå längre, Du som fattar, du fattar. Du som inte gör det och som tycker att det är väl liksom skitsamma har inte förstått det här med detaljer.

Min leverantör, världens bästa leverantör MacSupport/mStore förstår.

När en leverans av blå PowerBeats Pro landar i deras butik så frågar hon som jag beställer mina prylar av om hon ska kontakta mig och berätta att lurarna finns för avhämtning får hon veta att jag har bytt färg därför att min nya telefon kommer i grönt.

— Han bytte färg när han fick veta att den nya telefonen är grön, säger butikschefen och svaret blir:

— Såklart.

Hon förstår och det är därför jag beställer mina prylar av henne. Undantagsvis av någon annan därför att hon förstår att det dessutom är viktigt, för mig.

Genomskinligt

Jag beställer ett skydd för min nya telefon. Det är genomskinligt därför att det är ju annars är helt poänglöst att köpa en telefon i en helt ny färg. En färg som visar omgivningen att jag har en ny iPhone. Impfaktorn är inte helt oviktig.

Så min leverantör beställer ett nytt, genomskinligt skydd med räfflor på insidan.

Räfflor frågar du, varför räfflor?

Jo, därför att utan räfflor så kan plasten fastna, suga fast vid telefonen vilket ger märkliga mönster på baksidan.

Sa jag att det här med detaljer är viktigt?

Fast inte alltid. När vi köpte vår lägenhet så inspekterade både jag och Kärleken allt, mycket noga, tyckte vi. Han med hök-ögon, sonen, noterade direkt att vitvarorna i köket inte var av samma märke, Kylskåpet och frysen alltså. Jag hade inspekterat genom att öppna båda, kolla att lampan tändes, att det fanns kyla, att det gick att ändra termostaten och sedan var jag nöjd. För mig var funktionen viktigare – inte att de var av exakt samma höjd och samma märke.

Digitalt

Hade det varit digital däremot så hade jag inte missat en enda detalj. Mina datorer har noga utvalda, egenhändigt designade bakgrunder. De byts praktiskt taget aldrig. Jag har gemensamma dokument för alla prylar, använder dessutom ett moln tillsammans med iCloud. Allt följer ett under tid uttänkt mönster som bottnar i att jag är slarvig, tankspridd och jobbar överallt.

Detaljer är därför viktigt men inte alla detaljer, inte alltid, inte överallt men du kan inte ha blå hörlurar till en grön telefon, inte om det faktiskt finns gröna att välja.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här