blank

De stora sociala mediaplattformarna har ett problem med falska konton som sprider propaganda och påhittade uppgifter. En färsk undersökningar visar också att de stora sociala medierna inte städar ut uppenbart falska konton.

Undersökningen är gjord av the NATO Strategic Communication Centre of Excellence (StratCom) och genom att skapa konton, köpa annonser så har de olika sociala mediatjänsterna testats.

The research team spent €300 (about $332) to purchase engagement on Facebook, Instagram, Twitter, and YouTube, the report (PDF) explains. That sum bought 3,520 comments, 25,750 likes, 20,000 views, and 5,100 followers. They then used those interactions to work backward to about 19,000 inauthentic accounts that were used for social media manipulation purposes.

About a month after buying all that engagement, the research team looked at the status of all those fake accounts and found that about 80 percent were still active. So they reported a sample selection of those accounts to the platforms as fraudulent. Then came the most damning statistic: three weeks after being reported as fake, 95 percent of the fake accounts were still active.

Ars Technica

 


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här