blank

Dags för samma pajkastning, samma verbala attacker där det framstår som om de inblandade lever i varsitt universum där alla försäkrar tv-tittarna om att de bara vill deras bästa. Trots det så har TV4 och systerkanaler nu släckts ned för 1.6 miljoner tittare.

ComHem ska omförhandla sitt avtal med Telia och TV4. Avtalet löper ut och det är förhandlingar som körts i diket och nu skyller alla parterna på varandra för avåkningen. För egen del är det mig egalt. Jag har inte någon av de iblandade leverantörerna och för övrigt så är det sällan som jag tittar på det som kallas linjär tv, gammaldags tv med andra ord. Jag har över tid förvandlats till en konsument av strömmad tv och då har jag valt bort CMore/TV4.

Ständigt dessa förhandlingar

Ur en konsuments och tittares synvinkel så är jag tämligen övertygad om att vems fel det är – är ointressant. Tv-tittare vill titta på TV och se det utbud de har betalat för – och har avtal med leverantörerna om att få se. Du köper en produkt, ett utbud av tjänster som plötsligt stängs av och sedan tvingas du att sitta och lyssna på parter som skyller på varandra.

Det är rätt ointressant eller hur?

Detta tycks dessutom vara ett återkommande inslag i branschen och som alla vet så ska det nu kastas paj i ett par dagar, verbala sådana. Det kommer att skickas ut pressmeddelanden och parternas PR-avdelningar jobbar för högtryck för det gäller att inte framstå i dålig dager också. Intervjuer och framträdanden i radio och tv följs noga, deltagarna prepareras och minuterna nyttjas för att berätta hur illa det är, hur mycket de vill tittarnas bästa och hur de har försökt men motparten vill inte dansa.

Okej, vi fattar det. Ni är de allra goaste människor, supergoda, helt igenom och nu har ni drabbats en taskig motpart som bara obstruerar.

Oerhört ointressant, eller hur?

Ibland skulle en sträng mor eller far behövas som tar de här småkillarna i örat, drar dem tillbaka till förhandlingsbordet och uppmanar dem till att komma överens, skriva under ett avtal och ser till att 1.6 miljoner tittar får tillbaka sina tv-kanaler.

Det kommer att ske. De kommer att komma överens och då vet alla vad som kommer att hända – alla inblandade går ut med nya pressmeddelanden där de berättar hur ofantligt glada de är att tv-tittarna nu kan titta på sina kanaler igen.

Släng er i vägen, alla inblandade, allihop!


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här