blank

Tidigare, före lanseringen av iOS 13 och de senaste versionerna av Apple operativsystem så var det enkelt att uppdatera och ansluta en Apple Watch.

Nu, med buggar, installationer som stannar, saker som måste startas om och paras om så är det mer en plåga än en automatisk installation.

Det här handlar om en Apple Watch, Series 3. I normalfallet, innan Apple lanserade buggiga versioner av alla sina operativsystem så hade det bara varit att uppdatera klockan till senaste versionen, ansluta klockan, para den med din iPhone och aktivera klockan.

Fem gånger

Nu kommer det att ta drygt 6.5 timmar att uppdatera klockan två gånger starta om och rensa den fem gånger.

Fråga mig inte varför klockan först krävde en uppdatering till den sista versionen av watchOS 5 och sedan ytterligare en uppdatering till watchOS 6 men sammantaget så handlade det om 1,3 GB och 760 MB som skulle laddas ned och installeras. Apples uppdateringar av Apple watch har aldrig varit en särskilt snabb process men så här krångligt har det aldrig varit. Inför första uppdateringen så paras klockan med iPhone och flera timmar sen are stannar hela processen på 40 minuter. När den stått där en dryg timme så trycker jag till på klockan så då startar om. Uppdateringen och installationen tycks vara klar och då infaller sig frågan när den första uppdateringen egentligen var klar för den indikerade länge och väl att det skulle vara runt 40 minuter kvar.

Nu måste klockan startas om, paras och ställas in igen innan det är dags för nästa uppdatering och installation.

Varje gång detta sker så återställas klockan, inställningarna plockas bort och den startar om.

Omstarter

Slutligen så ska den senaste versionen av watchOS in och den här gången går processen verkligen till slut och efter några timmar till så är den senaste versionen installerad och klockan kan anslutas till iPhone för sista gången. Det innebär att klockan ska paras på nytt. Information ska skriva sin på nytt innan installationen äntligen är klar – runt 6.5 timmar senare.

Summering

En klocka, köpt över disk saknar de senaste uppdateringarna – fullt normalt. Detta är den tredje versionen av Apple Watch och då får du räkna med att den kräver en eller flera uppdateringar innan den går att använda.

6.5 timmar för att ladda ned och installera två uppdateringar, förvisso större sådana, med omstarter, para om, installera om och indikeringar och visningar av information som inte stämmer eller är korrekt.

Det här som brukade vara så enkelt Apple?


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här