Apple ville att stämningen skulle underkännas och kastas ut av domstolen men nu kommer tvisten drivas vidare – i domstol.

Designen med de så kallade “butterfly” tangentborden fortsätter att ställa till med problem för Apple. Förutom den här stämningen så har Apple tidigare gått ut med förlängd garanti på tangentbord som går sönder.

A federal judge on Monday rejected Apple Inc’s (AAPL.O) bid to dismiss a proposed class action lawsuit by customers who said it knew and concealed how the “butterfly” keyboards on its MacBook laptop computers were prone to failure.

U.S. District Judge Edward Davila in San Jose, California said Apple must face claims that its troubleshooting program did not provide an “effective fix” for MacBook design defects, or fully compensate customers for their out-of-pocket expenses while seeking repairs.

Customers claimed that their MacBook, MacBook Pro and MacBook Air laptop keyboards suffered from sticky keys, unresponsive keys and keystrokes that failed to register when tiny amounts of dust or debris accumulated under or near keys.

Reuters

%d bloggare gillar detta: