En stor databasdump med information om användare, inlägg, privata meddelanden, IP-adresser, e-postadresser och användarnamn har lagts ut på nätet. Informationen kommer från det nazistiska forumet The IronMarch forum.

Databasdumpen innehåller all data från forumet, ett forum som ända sedan starten 2011 varit en digital mötesplats för rasister, nazister och fascister. Informationen har snabbt samlats in och börjat att analyseras, inte bara av anti-rasister utan även myndigheter. Informationen används även av andra nazister för att försöka att rekrytera forumets medlemmar. The Iron March har nämligen tidigare varit en hemvist för två av de mest våldsamma och farliga nazistiska grupperna, the Atomwaffen Division och SIEGE Culture.

The forum’s database includes details on 3,548 registered profiles. The last user’s database ID is 15,218; however, the dump only included details on 3,548 accounts — most likely due to spam or deleted profiles.

The registration date for the last user is November 20, 2017, suggesting the database is a copy of the site near the time it went offline.

ZDNet

Stängts

Forumet har nu stängts av administratörerna sedan databasdumpen publicerats och det är fortfarande oklart vem som stulit och publicerat informationen.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här