blank

 blank

Utvecklar man en app så vill man oftast att den ska få så många användare som möjligt. Eftersom att IOS och Android är operativsystemen med överlägset störst marknadsandelar så faller det sig naturligt att man anpassar sig därefter. Som många vet så kan IOS och android skilja sig en del och deras app-butiker är inget undantag.

Att synas i butiken

För att så många som möjligt ska kunna hitta en app bland alla andra så gäller det att synas. Klimatet är redan ganska tufft, trots stor efterfrågan på spelutvecklare. Precis som när man optimerar en sajt för att synas i sökresultatet i Google så finns det även här några viktiga detaljer. Ta titeln som exempel: i Google Play så visas enbart appen och dess titel, därför måste titeln förklara vad appen faktiskt handlar om. I App Store så finns det betydligt bättre möjligheter att berätta för användaren vad appen handlar om – direkt i sökresultatet.

App Store visar titel, undertexter där man kan förklara appen ytterligare och även video eller skärmdumpar. Ju bättre man optimerat för detta, desto lättare kommer appen ha att synas. Detta går självklart att grotta ner sig ännu mer i.

Hur granskas appar innan de godkänns?

När en app laddas upp till App Store eller Google Play så behöver den granskas av säkerhetsskäl. Granskas apparna lika hårt på båda butiker? Tyvärr inte, här ligger Apple i framkant. Dock så har Google på senare gjort en insats för att förhindra att skadliga når ut till användarna.

Satsningen kallas App Defense Alliance och är ett partnerskap tillsammans med säkerhetsexperter från Eset, Zimperium och Lookout. Eset är bland annat kända för sitt Antivirusprogram till datorer vid namn NOD32. App Defense Alliance ska kunna skanna telefonens redan befintliga appar och dessutom genomföra en mer noggrann granskning på appar som vill ut på Google Play Store. Om detta blir en lösning på nuvarande problem att upprätthålla en god säkerhet eller inte återstår att se.

blank


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här