blank

Direkt efter Gordon Sondlands vittnesmål i riksrättsutredningen så gjorde Donald Trump ett uttalande till medierna med ett block i handen. I blocket stod den del av Sondlands vittnesmål där Trump ska ha sagt att han inte ställde några krav på Ukraina för att gör utbetalningen till landet. Det Trump inte berättade är att när han pratade med Sondland så visste han om att det fanns en visselblåsare.

Gordon Sondland är USAs EU-ambassadör och en av dem som vittnat om Trumps samtal med den ukrainska presidenten. Det råder ingen tvekan om att Sondland uppfattade att det var Donald Trumps krav att innan pengarna till Ukraina skulle betalas ut så måste formell utredning av Joe Bidens son, Hunter Biden, tillkännages. I samtalet med Sondland säger Trump förvisso att han inte ställde några krav på Ukraina – ett försvar som både republikaner och Trump själv nu åberopar. Det finns nu en högst väsentlig svaghet i presidenten försvar – när han säger det han nu säger så vet han två saker:

– Det finns en visselblåsare som lämnat uppgifter om de två presidenterna samtal
– Trump riskerar att utredas

New York Times

Det är mot bakgrund av det som Trumps uttalanden och hans samtal med Gordon Sondland ska ses.

Trump jobbade redan på sitt försvarstal.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här