Vita Husets anställda tog Donald Trumps telefon, ställde in inlägg på Twitter så att de postades automatiskt – allt för att hemlighålla resan till de amerikanska trupperna i Afghanistan.

Vid flera tidigare resor så har det nämligen visat sig att den största läckan har varit t Trump själv, genom inlägg, meddelanden och mailande. Den här gången tog vita Huset inga risker.

Notorious for leaks and chastened by previous security lapses, the White House went to unusual lengths to keep President Donald Trump’s Thanksgiving trip to Afghanistan under wraps, devising a cover story for his movements that included posting scripted tweets while he was in the air, administration officials said.

Under hela resan hade ingen tillgång till vare sig telefoner eller andra uppkopplade saker.

Reuters


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här