blank

TikTok backar nu och ber om ursäkt för att en video som hade  1.5 miljoner visningar raderades tillsammans med kontot som hade publicerat video. I videon protesterar användaren mot Kinas behandling av den muslimska Uiguriska minoriteten i landet.

Till saken hör att TikTok är en tjänst som ägs av ett kinesiskt bolag och tjänsten har ifrågasatts just av det skälet – täta band med det kinesiska kommunistpartiet.

Enligt TikTok så stängdes det aktuella kontot ned därför att användarens och användarens telefon använts för att posta inlägg på ett annat konto som stängts tidigare sedan bilder på Usama Bin-Laden publicerats. I ett långt inlägg förklarar TikTok varför kontot och videon raderades från tjänsten.

November 14, 2019 @ 2:34pm ET – On a previous account (@getmefamousplzsir), a TikTok user posted a video that included the image of Osama bin Laden, resulting in an account ban in line with TikTok’s policies against content that includes imagery related to terrorist figures. No China-related content was moderated on this account.

*While we recognize that this video may have been intended as satire, our policies on this front are currently strict. Any such content, when identified, is deemed a violation of our Community Guidelines and Terms of Service, resulting in a permanent ban of the account and associated devices.

November 14, 2019 @ 7:53pm ET – The user posted to a newly-created, second TikTok account (@getmefamouspartthree). As of the time of this blog post, that account had 19 videos in total.

November 23, 2019 @ 7:05pm ET – The user posted a video to that second account that talked about the Uighur community in China. As of the time of this blog post, the video has been viewed more than 1.5 million times on the app.

We would like to apologize to the user for the error on our part this morning.

In addition, we are reaching out to the user directly to inform her that we’ve decided to override the device ban in this case. Our moderation approach of banning devices associated with a banned account is designed to protect against the spread of coordinated malicious behavior – and it’s clear that this was not the intent here. This user can again access her active account (@getmefamouspartthree) from the device she was using previously.

TikTok

 


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här