blank

Det har konstaterats förr och nu kommer forskare till samma slutsats – ska du anteckna och komma ihåg det du skriver så ställ undan din laptop, din iPad och din iPhone – anteckna för hand.

Skriver du för hand så får du ett motorisk minne, också, och du skriver annorlunda. Du skriver mer selektivt och väljer ut det som är viktigast. Med att tangentbord så skriver du mer mycket, för mycket utan urskiljning.

“When people type their notes, they have this tendency to try to take verbatim notes and write down as much of the lecture as they can,” Mueller tells NPR’s Rachel Martin. “The students who were taking longhand notes in our studies were forced to be more selective — because you can’t write as fast as you can type. And that extra processing of the material that they were doing benefited them.”

NPR

Den gamla analoga pennan och papper vinner över ny modern teknik visar det.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här